Curs video online despre schizofrenie [Coursera]

1

Coursera, una dintre cele mai mari platforme de cursuri online, oferă acces gratuit tuturor celor interesați de sănătate mintală unui curs despre schizofrenie.

Cursul este susținut de Matt Kurtz, profesor la catedra de Psihologie, Neuroștiințe și Comportament în cadrul universității Wesleyan din Connecticut, Statele Unite ale Americii.

Ținta principală a acestui curs este de a dobândi o expunere introductivă asupra naturii schizofreniei, așa cum este ea descoperită de metoda științifică.

Timp de 5 săptămâni (~1 oră pe săptămână), profesorul Matt Kurtz va discuta factorii biologici și psihologici care stau la baza acestei tulburări, facilități de tratament și alte informații esențiale despre schizofrenie precum:

Publicitate

  • trăsături esențiale ale schizofreniei, simptome prezentate în cadrul unui interviu simulat cu actori
  • studii imagistice și neurochimice
  • date psihologice și teorii despre implicațiile cognitive, emoționale și comportamentale ale shizofreniei
  • abordări terapeutice somatice și psihosociale actuale bazate pe dovezi.

Vor exista și evaluări periodice pentru a sedimenta mai bine informațiile. Pentru cei interesați să-și adauge acest curs la CV, se poate elibera o diplomă de participare oficială contra cost ($49).

Dacă v-am stârnit curiozitatea, puteți accesa acest curs gratuit la următorul link:

Schizophrenia – Wesleyan University [Coursera]

1 Comentariu
  1. […] Ingrijirea unui pacient cu schizofrenie impune vigilenta. Asadar, trebuie stiut ca pandemia poate provoca agravarea simptomelor schizofreniei, iar acest lucru poate impune solicitarea de ajutor profesional. De exemplu, daca simptomele se agraveaza si apar mai multe halucinatii sau idei delirante, medicul trebuie contactat imediat. Acelasi lucru este valabil si atunci cand exista riscul ca viata unei persoane sa fie pusa in pericol. Tratamentul prompt poate atenua simptomele si poate duce la imbunatatirea rezultatelor in ceea ce priveste starea psihica. […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More