Psihiatrie Online
afectiuni, cercetare, tratament, opinii

Ghidurile Maudsley de prescriere în psihiatrie (ed 14, 2021)

Noua ediție a ghidului de referință de renume mondial privind utilizarea medicamentelor pentru pacienții care prezintă probleme de sănătate mintală

Ghidul Maudsley Prescribing Guidelines in Psychiatry este manualul esențial, bazat pe dovezi, privind prescrierea sigură și eficientă a agenților psihotropi. Acoperind atât situațiile de prescriere comune, cât și cele complexe întâlnite în practica clinică de zi cu zi, această resursă cuprinzătoare oferă îndrumări de specialitate cu privire la alegerea medicamentelor, dozele minime și maxime, efectele adverse, schimbarea medicamentelor, prescrierea pentru grupuri speciale de pacienți și multe altele. Fiecare capitol clar și concis include o listă de referințe actualizată care oferă acces ușor la dovezile pe care se bazează îndrumările.

Cea de-a paisprezecea ediție a fost complet actualizată pentru a încorpora cele mai recente cercetări disponibile, cele mai recente introduceri de medicamente psihotrope și toate medicamentele psihotrope utilizate în prezent în Marea Britanie, SUA, Canada, Australia, Noua Zeelandă și Japonia. Mai multe secțiuni noi acoperă subiecte precum deprescrierea principalelor medicamente psihiatrice, prescrierea psihotropicelor la sfârșitul vieții, tratamentul delirului agitat, genetica prescrierii clozapinei, utilizarea penfluridolului săptămânal și tratamentul sevrajului psihotropic. Cu contribuții din partea unei echipe experimentate de psihiatri și farmaciști specialiști, noua ediție a Ghidului de prescriere în psihiatrie Maudsley:

  • Oferă o acoperire succintă a tratamentului medicamentos al afecțiunilor psihiatrice și formularea politicii de prescriere în domeniul sănătății mintale
  • Acoperă o gamă largă de afecțiuni psihiatrice, inclusiv schizofrenia, tulburarea bipolară, depresia și anxietatea, personalitatea borderline, tulburările de alimentație și multe altele
  • Oferă sfaturi privind prescrierea medicamentelor pentru copii și adolescenți, persoane în vârstă, femei însărcinate și alte grupuri speciale de pacienți
  • Oferă secțiuni noi privind prescrierea genetică, formulările injectabile cu acțiune îndelungată, administrarea și utilizările ketaminei și suprasensibilitatea la dopamină
  • Include informații de referință privind prescrierea off-label, interacțiunile potențiale cu alte substanțe, cum ar fi alcoolul, tutunul și cofeina, și tratarea pacienților cu afecțiuni fizice comorbide

Fie că se află în cabinetul medicului, în clinică sau în secție, The Maudsley Prescribing Guidelines in Psychiatry, ediția a paisprezecea este o carte indispensabilă pentru psihiatrii, farmaciștii, neurofarmacologii, psihologii clinici, asistentele medicale și alți profesioniști din domeniul sănătății mintale, precum și pentru stagiarii și studenții în medicină, farmacie și asistență medicală.

CUPRINS

Partea 1: Tratamentul medicamentos al afecțiunilor psihiatrice majore

Capitolul 1: Schizofrenia și psihozele asociate

Capitolul 2: Tulburarea bipolară

Capitolul 3: Depresia și tulburările de anxietate

Capitolul 4: Adicții și abuzul de substanțe

Partea 2: Tratamentul medicamentos al unor grupuri speciale de pacienți

Capitolul 5 Copii și adolescenți

Capitolul 6 Prescrierea la persoanele în vârstă

Capitolul 7: Sarcina și alăptarea

Capitolul 8: Insuficiența hepatică și renală

Partea 3: Prescrierea în afecțiuni de specialitate

Capitolul 9: Tratamentul medicamentos al altor afecțiuni psihiatrice

Capitolul 10: Tratamentul medicamentos al simptomelor psihiatrice apărute în contextul altor afecțiuni

Partea 4: Alte aspecte ale utilizării medicamentelor psihotrope

Capitolul 11 Farmacocinetică

Capitolul 12 Alte substanțe

Capitolul 13: Medicamente psihotrope în condiții speciale

Capitolul 14: Diverse

Libris.ro

Recenzie

Ghidul Maudsley Prescribing Guidelines in Psychiatry este un ghid recunoscut la nivel mondial, care oferă îndrumări actualizate și de specialitate privind practicile de prescriere în domeniul sănătății mintale. Este o resursă cuprinzătoare care acoperă o gamă largă de subiecte, inclusiv intervenții farmacologice pentru schizofrenie, tulburare bipolară, depresie, anxietate și multe alte afecțiuni mai puțin frecvente. Acest ghid este redactat de o echipă de experți psihiatri și farmaciști specialiști, ceea ce îl face o referință esențială pentru prescrierea medicamentelor pentru pacienții cu tulburări de sănătate mintală.

Conținut și structură

Ghidul Maudsley Prescribing Guidelines in Psychiatry este lăudat pentru informațiile sale concise și clare despre prescrierea psihotropelor pentru o gamă diversă de tulburări. Este structurat într-un mod care facilitează navigarea și găsirea rapidă a informațiilor de care aveți nevoie. Ghidul include informații de referință despre subiecte precum transferul de la un medicament la altul, prescrierea medicamentelor psihotrope în timpul sarcinii sau alăptării și tratarea pacienților cu afecțiuni fizice comorbide, inclusiv afectarea funcției renale sau hepatice.

Ghidul prezintă îndrumări cu privire la probleme clinice complexe care nu pot fi întâlnite în mod obișnuit. Acest lucru îl face o resursă valoroasă atât pentru scenarii de prescriere comune, cât și pentru cele mai puțin comune. Fiecare secțiune a cărții prezintă o listă completă de referințe, astfel încât dovezile pe care se bazează îndrumările să poată fi accesate cu ușurință. Aceasta este o dovadă a angajamentului ghidului față de practica bazată pe dovezi, care este o piatră de temelie a medicinei moderne.

Utilizare și practicitate

Ghidul Maudsley Prescribing Guidelines in Psychiatry nu este doar o resursă teoretică; este un instrument practic conceput pentru a fi utilizat în practica clinică de zi cu zi. Ajută la rezolvarea problemelor complexe de prescriere și include informații privind prescrierea medicamentelor psihotrope în afara indicațiilor autorizate. De asemenea, oferă informații privind interacțiunile potențiale cu alte medicamente și substanțe, cum ar fi alcoolul, tutunul și cofeina.

Ghidul este conceput, de asemenea, cu gândul la grupuri speciale de pacienți. Există sfaturi privind prescrierea la copii și adolescenți, în cazul abuzului de substanțe și în cazul grupurilor speciale de pacienți. Acest lucru îl face un instrument versatil care poate fi utilizat într-o varietate de contexte clinice și cu o populație de pacienți diversă.

Recepție și recenzii

Ghidul Maudsley Prescribing Guidelines in Psychiatry (Ghidul de prescriere în psihiatrie Maudsley) a primit recenzii covârșitor de pozitive din partea utilizatorilor. Are un rating mediu de 4,7 din 5 stele pe Amazon, utilizatorii lăudând acoperirea sa cuprinzătoare, caracterul practic și informațiile actualizate. Un recenzent a descris-o ca fiind „cea mai utilă referință de psihofarmacologie pentru psihiatrii practicieni”, în timp ce un altul a afirmat că „fiecare psihiatru ar trebui să aibă acest lucru”.

Ghidul a primit laude și în cercurile academice. Journal of Clinical Psychiatry a lăudat ghidul pentru că stabilește regulile de bază pentru prescrierea psihotropicelor fără a ascunde limitele dovezilor noastre. Human Psychopharmacology a descris-o ca fiind o carte excelentă și o „necesitate” pentru psihiatrii practicieni. The Pharmaceutical Journal a afirmat că această carte ar trebui să fie obligatorie pentru orice farmacist direct implicat în îngrijirea pacienților cu diagnostic psihiatric.

Comparație cu alte ghiduri

În comparație cu alte ghiduri sau manuale similare, Maudsley Prescribing Guidelines in Psychiatry se remarcă prin acoperirea cuprinzătoare și abordarea practică. Cu toate acestea, unii utilizatori au menționat că Essential Psychopharmacology a lui Stahl oferă o explicație mai detaliată a bazelor neuroștiințifice ale psihofarmacologiei. În ciuda acestui fapt, ghidul Maudsley este în continuare foarte recomandat pentru că se concentrează pe informațiile practice de prescriere.

Stahl’s Essential Psychopharmacology este într-adevăr o resursă valoroasă, în special pentru cei interesați de bazele neuroștiințifice ale psihofarmacologiei. Cu toate acestea, este mai mult un manual decât un ghid practic. Pe de altă parte, Maudsley Prescribing Guidelines in Psychiatry (Ghidul de prescriere în psihiatrie Maudsley) este conceput pentru a fi utilizat în practica clinică de zi cu zi. Acesta oferă îndrumări practice, bazate pe dovezi, privind prescrierea medicamentelor psihotrope, ceea ce îl face un instrument indispensabil pentru orice persoană implicată în tratamentul tulburărilor de sănătate mintală.

Concluzie

În concluzie, Maudsley Prescribing Guidelines in Psychiatry este o resursă foarte respectată și utilizată pe scară largă în domeniul psihiatriei. Acoperirea sa cuprinzătoare, abordarea practică și informațiile actualizate fac din ea un instrument esențial pentru oricine este implicat în prescrierea medicamentelor pentru tulburările de sănătate mintală. Fie că sunteți psihiatru, neurofarmacolog, farmacist, psiholog clinician, asistent medical sau stagiar medical, acest ghid este o resursă valoroasă care vă poate ajuta să asigurați utilizarea sigură și eficientă a medicamentelor pentru pacienții care prezintă probleme de sănătate mintală

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More