Psihiatrie Online
afectiuni, cercetare, tratament, opinii

Psihiatria: Spațiu cultural și multidisciplinar (CNP 2024 – 22-25 mai, Timișoara)

Ediția 2024 a Conferinței Asociației Române de Psihiatrie și Psihoterapie va avea loc în perioada 22-25 mai la Hotel Timișoara, în Timișoara. Acest eveniment, sub conducerea Prof. Univ. Habil. Dr. Cristina Bredicean, se dorește a fi nu doar o reuniune științifică de prestigiu, ci și o călătorie culturală și multidisciplinară în domeniul psihiatriei. Acesta promite un cadru unic pentru schimbul de cunoștințe, reunind experți, clinicieni, cercetători și lideri de opinie din domeniul psihiatriei și din domenii conexe, concentrându-se pe tema „Psihiatrie: Un spațiu cultural și multidisciplinar”.

Un Curs de Anvergură: Genetică Psihiatrică în Secolul XXI

Unul dintre punctele culminante ale conferinței este cursul dedicat geneticii psihiatrice, „Noțiuni de genetică psihiatrică necesare în secolul XXI”, coordonat de însăși Acad. Dr. Maria Grigoroiu-Șerbănescu. Având loc pe 22 mai 2024, acest curs abordează teme fundamentale precum structura DNA, fenomene epigenetice, mutații dinamice, studii genomice asociate cu afecțiuni precum schizofrenia, boala bipolară, depresia majoră unipolară, și multe altele. Participarea la acest curs oferă oportunitatea rară de a înțelege la un nivel profund mecanismele genetice care stau la baza bolilor psihice, esențiale pentru avansarea în diagnostic și terapie. Înscrierile sunt deschise, dar sunt limitate la 30 de locuri.

Timișoara: Orașul Ideal pentru Inovare și Cultură

Alegerea Timișoarei ca gazdă pentru eveniment nu este întâmplătoare. Orașul, recunoscut pentru dinamismul său cultural și istoric, oferă un cadru inspirațional pentru conferință. Fiind și nominalizat Capitală Culturală Europeană în 2023, Timișoara reprezintă un loc de întâlnire între tradiție și inovație, între diversitate culturală și progres științific, ceea ce subliniază tema conferinței de a trata psihiatria ca un domeniu multidisciplinar și profund ancorat în contextul socio-cultural.

Oportunitate Unică de Învățare și Networking

Participarea la Conferința Națională de Psihiatrie 2024 și la cursul de genetică psihiatrică reprezintă o oportunitate excepțională pentru toți cei interesați de ultimele progrese în domeniul sănătății mintale. Pe lângă consolidarea cunoștințelor teoretice, conferința oferă șansa de a întâlni lideri de opinie, cercetători și colegi din domeniu, facilitând schimbul de idei și colaborările profesionale.

Participarea la Conferința Națională de Psihiatrie din 2024 la Timișoara reprezintă o investiție valoroasă în dezvoltarea profesională, iar structura taxelor de participare reflectă angajamentul organizatorilor de a facilita accesul unui spectru larg de profesioniști. Iată detaliile despre taxele de înscriere, care se aplică atât pentru participarea fizică (ONSITE) cât și pentru cea online:

Taxe de Înscriere (18 martie – 19 mai 2024):

 • Medici psihiatri:
  • Membri ARPP: 600 lei ONSITE / 540 lei ONLINE
  • Non-membri ARPP: 1200 lei ONSITE / 1200 lei ONLINE
 • Medici psihiatri rezidenți, pensionari:
  • Membri ARPP, AMRPR: 300 lei ONSITE / 250 lei ONLINE
  • Non-membri ARPP, AMRPR: 700 lei ONSITE / 700 lei ONLINE
 • Medici de alte specialități: 1200 lei ONSITE / 1200 lei ONLINE
 • Psihologi: 500 lei ONSITE / 450 lei ONLINE
 • Alte categorii profesionale: 500 lei ONSITE / 450 lei ONLINE

Taxe de Înscriere Conferință (ONSITE 22-25 mai 2024):

 • Medici psihiatri:
  • Membri ARPP: 800 lei ONSITE
  • Non-membri ARPP: 1500 lei ONSITE
 • Medici psihiatri rezidenți, pensionari:
  • Membri ARPP, AMRPR: 600 lei ONSITE
  • Non-membri ARPP, AMRPR: 1200 lei ONSITE
 • Medici de alte specialități: 1500 lei ONSITE
 • Psihologi: 600 lei ONSITE
 • Alte categorii profesionale: 600 lei ONSITE

În plus, dorim să vă informăm că înscrierile pentru „Leadership and Professional Skills International Course pentru tinerii medici psihiatri” s-au închis. Acest prestigios curs, programat să se desfășoare în perioada 20-22 mai 2024, va fi condus de renumiții Profesor Norman Sartorius și Profesor Sir Graham Thornicroft. Deși înscrierile nu mai sunt disponibile, merită menționat că acesta va fi un eveniment cheie pentru dezvoltarea competențelor de leadership și profesionale, oferind o perspectivă inestimabilă și o formare de elită pentru viitoarele generații de psihiatri.

În pofida închiderii înscrierilor pentru cursul de leadership, Conferința Națională de Psihiatrie rămâne o oportunitate deschisă și încă accesibilă tuturor profesioniștilor interesați să extindă orizonturile cunoașterii în domeniul sănătății mintale.

Pentru mai multe detalii, puteți vizita site-ul oficial al evenimentului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More