Psihiatrie Online
afectiuni, cercetare, tratament, opinii

Sinopsisul de Psihiatrie al lui Kaplan & Sadock ed. a 12-a (2021)

Cartea de temelie a educației psihiatrice, Sinopsisul lui Kaplan și Sadock a ajuns la a 12-a ediție. Un manual extrem de apreciat și utilizat de orice profesionist în domeniul sănătății mintale și care probabil nu lipsește din biblioteca noastră.

Probabil vă întrebați de ce nu ați văzut nicio mențiune despre ultima ediție a Sinopsisului pe site-urile librăriilor, cel puțin din România. Asta pentru că încă nu s-a lansat oficial. Doar neoficial. Cartea poate fi precomandată și livrată începând cu 20 aprilie. Eu de obicei comand de pe Books-Express.ro, unde puteți beneficia de o reducere de 20% dacă adăugați codul ”psihiatrie20” la finalul comenzii.

Pentru cei care nu vor să aștepte până la lansare, puteți lectura fișierul PDF pe orice dispozitiv (chiar și pe un telefon cu ecran mai mare) sau printa+lega pentru nostalgici. Am creat în urmă cu ceva vreme un ghid despre cum să citești ușor cărți electronice – exemple de dispozitive, monitoare, imprimante, capsatoare etc.

Eu mi-am propus să-mi printez și să studiez anul acesta Sinopsisul. De aceea, voi dona vechiul sinopsis (tot printat) unuia dintre cititorii psihiatrie.org prin tragere la sorți.

Pentru înscriere, vă rog să lăsați un comentariu la acest articol cu unul sau mai multe titluri de cărți din domeniul sănătății mintale pe care le-ați citit și le recomandați. În data de 5 martie voi contoriza comentariile, iar random.org va decide noul proprietar al Kaplan & Sadock’s Synopsis of Psychiatry ediția a 11-a. Cine știe, poate voi organiza unul și pentru noul sinopsis.

5 Comentarii
 1. D. Izabela spune

  Semiologie psihiatrica, Mircea Lazarescu, The Maudsley, Prescribing Guidelines in Psychiatry, cărțile lui Irvin Yalom, Psihoterapia existențială, Efemeride, Călăul dragostei și alte povești de psihoterapie, Cognitive Behavioral Therapy: Techniques for Retraining your brain, Jason M. Satterfield, Bazale biologice ale psihiatriei, Liana Dehelean, Teoria interpersonala a psihiatriei, Harry Stack Sullivan

 2. Debora spune

  Stahl’s prescriber’s guide

 3. Adina Turcu spune

  Oxford Handbook of Psychiatry

 4. Grosu Ionela Mădălina spune

  GHIDUL DSM 5 PENTRU CLINICIANUL INTELIGENT JOEL PARIS

  tulburarile de personalitate din dsm 5 len sperry

 5. Ovidiu Balaban-Popa spune

  Mulțumesc mult pentru sugestiile voastre. Vor urma mai multe recenzii in viitorul apropiat și voi ține cont de aceste sugestii. Dacă doriți să scrieți o recenzie la una dintre cărțile pe care le-ați recomandat, puteți să o faceți direct aici pe site https://psihiatrie.org/alatura-te-comunitatii/

  Conform random.org, noul proprietar al Sinopsisului este D. Izabela. Sa vă fie cu folos!

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More