Psihiatrie Online
afectiuni, cercetare, tratament, opinii

Ce reprezintă ”copilul curcubeu” (Rainbow Baby)?

Termenul de ”copilul curcubeu” vine din limba engleză Rainbow Baby și reprezintă un copil sănătos născut după pierderea unei sarcini din diferite motive.

După cum reiese din denumire, ”copilul curcubeu” este asemenea imaginii unui curcubeu care apare pictat pe cer după o furtună sau după un timp întunecat. Acest termen a căpătat o oarecare popularitate pe rețelele sociale și simbolizează speranță și vindecare.

Pentru cei care au experimentat pierderea unei sarcini, nașterea unui ”copil curcubeu” este încărcată de o bucurie nemaiîntâlnită și de emoții puternice. Ei sunt deseori descriși ca niște copii minune, datorită impactului enorm pe care îl au asupra părinților, alinând durerea pierderii. Totuși, sarcinile ”curcubeu” pot veni însoțite de sentimente puternice de anxietate, vinovăție și chiar teamă.

Este important ca mama să proceseze emoțiile corect și să ceară sprijinul partenerului, familiei sau să solicite ajutor specializat atunci când este nevoie. Femeile care au experimentat pierderea unei sarcini au un risc crescut de a dezvolta depresie post-partum și tulburări de anxietate.

Un tehnică utilă pentru ameliorarea stărilor de anxietate din timpul sarcinii sau din perioada următoare nașterii este ținerea unui jurnal. Uneori, împărtășirea sentimentelor și experiențelor cu cei din jur poate îmbunătăți considerabil starea de spirit și să prevină posibilele tulburări afective asociate sarcinii și perioadei post-natale.

Îți poți împărtăși povestea aici, pe acest site, alăturându-te comunității Psihiatrie.org! Mai multe detalii despre cum să te înregistrezi și să creezi o postare AICI.

Sursa: Healthline

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More