Psihiatrie Online
afectiuni, cercetare, tratament, opinii

Algoritmi de psihofarmacologie – ghiduri clinice din programul de rezidențiat Harvard South Shore (2020)

Algoritmii servesc un scop important în domeniul psihofarmacologiei ca euristică pentru a evita prejudecățile și scăpările cognitive care sunt frecvente atunci când se prescriu medicamente pentru multe afecțiuni al căror tratament se bazează pe date complexe.

Unic în domeniu, acest titlu reunește douăsprezece lucrări din cadrul Proiectului Algoritmelor psihofarmacologice din cadrul Programului de formare a rezidenților a Universității Harvard South Shore (Massachusetts)  și prezintă modalități practice de adoptare a practicilor bazate pe dovezi în tratamentul zilnic al pacienților.

Algoritmi de psihofarmacologie este o resursă utilă pentru psihiatrii practicieni, rezidenți și bursieri, precum și pentru asistenții medicali de psihiatrie, asistenții medicali de psihiatrie care prescriu, farmaciștii de practică avansată care prescriu și medicii de îngrijire primară. Profesorii de psihofarmacologie o pot găsi deosebit de valoroasă. Cercetătorii din domeniul psihofarmacologiei clinice o pot găsi utilă în identificarea unor domenii importante de practică care necesită studii suplimentare.

  1. Conține zece algoritmi de tratament psihofarmacologic actualizați, concepuți pentru a ajuta la utilizarea clinică a medicamentelor psihiatrice, fiecare dintre ei fiind completat cu o evaluare critică extinsă a dovezilor care susțin raționamentele pentru fiecare etapă de tratament și cu avantajele și dezavantajele diferitelor alternative la tratamentele recomandate.
  2. Oferă un material introductiv care explică utilitatea algoritmilor ca instrumente clinice și modul de utilizare optimă a algoritmilor din carte.
  3. Sunt incluse lucrări axate pe psihofarmacologia în regim de internare și pe formarea rezidenților în psihofarmacologie folosind algoritmii
  4. Sunt planificate actualizări anuale ale cărții electronice de însoțire.

Pregătit de David N. Osser, MD, editor general al Proiectului Algoritmelor de Psihofarmacologie din cadrul Harvard South Shore Program și al site-ului său psychopharm.mobi, profesor asociat de psihiatrie la Harvard Medical School și membru al consiliului editorial al mai multor reviste de psihiatrie și psihofarmacologie și al Modelului de Curriculum pentru Psihofarmacologie al Societății Americane de Psihofarmacologie Clinică.

Achiziționează cartea de pe BooksExpress

(folosește codul ”psihiatrie20” pentru o reducere de 20%).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More