Care sunt principalele beneficii ale magneziului
Despre magneziu este cunoscut faptul ca se numara printre mineralele esentiale pentru sanatatea si bunastarea oamenilor. Acest mineral este implicat in multe procese din organism, inclusiv in productia de energie, sinteza proteinelor, functiile sistemului nervos si contractia musculara.
Despre magneziu este cunoscut faptul ca se numara printre mineralele esentiale pentru sanatatea si bunastarea oamenilor. Acest mineral este implicat in multe procese din organism, inclusiv in productia de energie, sinteza proteinelor, functiile sistemului nervos si contractia musculara.
In pofida importantei sale, multi oameni nu obtin suficient magneziu din dieta lor, iar acest lucru poate duce la o varietate de probleme de sanatate. Din fericire, exista mai multe suplimente de magneziu disponibile pe piata, care pot corecta nivelurile scazute si promova o stare generala mai buna.
Principalele beneficii obtinute in urma administrarii regulate a suplimentelor cu magneziu sunt:
Sanatatea Oaselor
Magneziul joaca un rol in sanatatea sistemului osos, deoarece ajuta organismul sa absoarba calciul, care este important pentru oase puternice. In plus, magneziul ajuta la reglarea hormonului paratiroidian, care este responsabil pentru mentinerea densitatii osoase.
Alungarea durerilor articulare si musculare
Magneziul poate ajuta la relaxarea muschilor, ceea ce poate reduce durerea si rigiditatea. De asemenea, poate fi eficient in tratarea afectiunilor cum ar fi fibromialgia, sindromul de oboseala cronica si alte afectiuni musculare si articulare. Magneziul contribuie la functionarea normala a muschilor.
Mentinerea nivelurilor de zahar din sange
Magneziul poate fi util in controlul diabetului, deoarece joaca un rol important in controlul glucozei si in metabolismul insulinei. De asemenea, poate imbunatati sensibilitatea la insulina la cei cu un nivel scazut de magneziu.
Sprijinirea sanatatii aparatului cardiovascular
S-a constat ca un nivel scazut al magneziului in organism este asociat cu afectiuni cardiovasculare precum hipertensiune arteriala, tulburari ale ritmului cardiac (aritmii cardiace), angina pectorala, infarct miocardic, hipercolesterolemie si hipertrigliceridemie si insuficienta cardiaca congestiva.
Reglarea tranzitului intestinal si a digestiei
Actionand asupra muschilor din interiorul aparatului digestiv, magneziul are un efect direct asupra digestiei, ajutand la reglarea tranzitului intestinal si fiind, astfel, esential in combaterea constipatiei.
Imbunatatirea respiratiei
Poate mai putin cunoscut despre magneziu este faptul ca exista o legatura directa intre carenta acestui mineral si dezvoltarea astmului sau a altor afectiuni respiratorii. Explicatia? Magneziul participa la miscarea corecta a muschilor intercostali, iar in momentul in care exista carente ale acestui mineral, se produc blocaje si obstructii ale aparatului respirator.
Productia de Energie
Magneziul este implicat in producerea de energie in organism, iar nivelurile scazute de magneziu pot duce la oboseala, slabiciune si rezistenta redusa. Administrarea regulata a suplimentelor cu magneziu poate ajuta la cresterea nivelului de energie si la imbunatatirea bunastarii generale. Magneziul contribuie la reducerea oboselii.
Spriinirea relaxarii
Magneziul ajuta la reglarea productiei de melatonina (hormonul somnului) si are un efect relaxant asupra organismului. Daca aveti probleme cu somnul, suplimentele de magneziu va pot ajuta sa va odihniti mai bine noaptea. Magneziul contribuie la functionarea normala a sistemului nervos.
Surse de magneziu
Obtinerea unui nivel suficient de magneziu din alimentatie este, in majoritatea cazurilor, un lucru dificil de realizat. Alimentele cu un nivel ridicat de magneziu includ nuci, fasole, leguminoase si verdeata cu frunze. Daca dieta este lipsita de astfel de surse naturale de magneziu, un supliment poate fi de ajutor.