Psihiatrie Online
afectiuni, cercetare, tratament, opinii

Valproat: Comunicare directă către profesioniștii din domeniul sănătății și materiale educaționale de minimizare a riscului

e-mail primit din partea medichub.ro - aceast anunț nu a fost sponsorizat de niciuna dintre companiile menționate în articol

Stimate profesionist din domeniul sănătăţii, 

Vă transmitem mai jos următoarele documente pentru a vă informa referitor la riscul de afectare fetală asociat cu utilizarea în timpul sarcinii a medicamentelor care conțin valproat și derivați:

  • Comunicare directă către profesioniștii din domeniul sănătății referitoare la noi restricții de administrare și aplicarea Programului de prevenire a sarcinii pentru medicamentele care conțin valproat și derivați (click aici)
  • Ghidul profesioniștilor din domeniul sănătății (click aici)
  • Ghidul pacientei pentru medicamentele care conțin valproat (click aici)
  • Formularul anual pentru luarea la cunoștință a riscurilor (click aici)
  • Cardul pacientei pentru medicamentele care conțin valproat (click aici)

Aceste documente au fost aprobate de către Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale în octombrie 2018.

Prin intermediul acestor documente, sunt întărite noi contraindicații:

Tratamentul tulburării bipolare și migrenei

  • utilizarea valproatului este contraindicată în sarcină
  • utilizarea valproatului este contraindicată la femeile aflate la vârsta fertilă, dacă nu sunt respectate condițiile prevăzute în Programul de prevenire a sarcinii.

Tratamentul epilepsiei

  • utilizarea valproatului este contraindicată în sarcină, cu excepția cazului în care nu există o alternativă adecvată de tratament
  • utilizarea valproatului este contraindicată la femeile aflate la vârsta fertilă, dacă nu sunt îndeplinite condițiile prevăzute în Programul de prevenire a sarcinii.

Pentru orice informații suplimentare, vă rugăm respectuos să contactați deținătorul/reprezentanța locală a deținătorului autorizației de punere pe piață menționat/ menționată în documentele anexate.

Cu deosebită considerație

Sanofi Romania SRL, Lannacher Heilmittel Ges.m.b.H./ G.L. Pharma Reprezentanța pentru România; Desitin Arzneimittel GmbH/ DESITIN PHARMA S.R.L., Arena Group S.A.

Prin bunăvoința Echipei MedicHub

 

DISCLAIMER: aceast anunț nu a fost sponsorizat de niciuna dintre companiile sus-menționate.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More