Sign in
Sign in
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Categorie de navigare
Terapie
Despre curajul de a fi imperfect…
Curajul de a fi imperfect este:Curajul de a spune “DA” Iubirii, Prieteniei, Profesiei
Curajul de a spune “DA” Vietii
Curajul de a pasi inspre oameni
Curajul de a imbratisa noul
Curajul de a accepta libertatea
Curajul…
Respirația – inamicul anxietății
Ti s-a pus de curand diagnosticul de tulburare de anxietate? Sau este in viata ta cineva drag care sufera din cauza ei?Esti tu o fire care mai tot timpul se ingrjoreaza, iar in ultima vreme simti cum anxietatea pare sa te controleze si sa…
De ce mindfulness?
Ritmul in care ne petrecem viata este atat de accelerat incat ca o metafora as putea spune ca in 3 zile reusesti sa te indragostesti, sa te casatoresti si sa divortezi de 2 ori, sa schimbi cateva joburi si vreo 2-3 specializari in timp ce…
Cele 8 lucruri pe care oamenii fericiți le fac altfel
1. Exprimă recunoștiință
Doar atunci cand esti constient de ceea ce ai si ti-ai dezvoltat capacitatea de a aprecia tot ce e bun in viata ta, incepi sa deschizi noi canale catre ceea ce iti doresti mai departe. Daca nu suntem fericiti…
Mâncare, plăcere, dependenţă
E atât de firesc, necesar ca să manânci! Şi de mirare cum un lucru indispensabil pentru viaţă poate deveni o sursă de boală şi suferinţă, uneori chiar de moarte.
Cum se poate transforma mâncarea din ceva benefic în ceva periculos
Cum aşa?…
Tratarea insomniei ar putea preveni depresia la persoanele vârstnice
Depresia este foarte frecventă la persoanele de vârstă înaintată. Potrivit unor estimări, peste 10 la sută dintre adulții de peste 60 de ani s-au luptat cu tulburarea depresivă majoră în ultimul an. O dispoziție deprimată, pierderea…
Psihoterapia si tratamentul medicamentos sunt ingredientele necesare pentru depasirea depresiei cu…
Cel mai recent sfat al Institutului Național pentru Sănătate și Excelență în Îngrijire (NICE) vine într-un rezumat al cunoștințelor clinice (martie 2020). Acesta sugerează intervenții psihosociale de intensitate scăzută, cum ar fi self-help…
Terapia prin cantat
Din cele mai vechi timpuri, cântatul a jucat un rol important în viața oamenilor. De la practicarea ritualurilor religioase, la evenimente importante, la relaxare și comuniune spirituală, vocea umană ne-a însoțit zi de zi, precum și în…
Ce trebuie să cunoști despre trauma psihică și emoțională?
Din punct de vedere psihologic, conform Asociatiei Psihologice Americane (APA), trauma psihică reprezinta un raspuns al organismului la un eveniment perceput a fi extrem de stresant, fie ca este vorba despre un accident, un dezastru natural…
Terapia depresiei la pacienţii oncologici – Dr. Octavian Vasiliu
Tulburările depresive sunt frecvent întâlnite în cazul pacienților diagnosticați cu afecțiuni oncologice, dar din cauza suprapunerii simptomatologiei afective peste semnele somatice ale bolii de bază, precum şi din cauza interferenţelor…
Dieta MIND: putem preveni declinul cognitiv din boala Alzheimer?
Scăderea în greutate este principalul obiectiv al majorității dietelor. Însă nu toți cei care urmează un regim alimentar strict caută să slăbească. Dacă urmăriți îmbunătățirea sănătății mintale și prevenirea apariției bolii Alzheimer,…
Terapia prin muzică (meloterapia) pentru pacienții cu demență Alzheimer
După traumele care și-au pus amprenta asupra soldaților care au luptat în al Doilea Război Mondial, meloterapia a devenit un subiect de interes pentru oamenii de știință. Deși este o modalitate terapeutică relativ nouă, terapia prin muzică…
Ce este biblioterapia și cum se folosește în psihiatrie?
Biblioterapia (terapia prin citit) este o intervenție sistematică ce folosește materiale bibliografice atent selecționate pentru a ajuta persoanele să gestioneze mai bine stresul și problemele personale. O recenzie a studiilor desfășurate…