Psihiatrie Online
afectiuni, cercetare, tratament, opinii

Singurul spital de psihiatrie din Sierra Leone [vlogbrothers]

John Green este cunoscut, mai ales tinerilor și adolescenților – dar nu numai, ca autor (”Sub aceeași stea”/The Fault in our stars, Căutând-o pe Alaska”, ”Orașe de hârtie” și Turtles all the way down – ultima lui carte bazată pe experiența lui cu tulburarea obsesiv-compulsivă) și vlogger (VlogBrothers).

Datorită experienței lui cu serviciile de sănătate mintală, John Green caută să crească gradul de conștientizare asupra tulburărilor mintale și să ajute sistemul să ofere servicii cât mai complete și eficiente pentru pacienți.

A călătorit recent în Sierra Leone și a vizitat singurul spital de psihiatrie din țară: Kissy Psychiatric Hospital in Freetown. În clipul de mai sus puteți afla mai multe detalii și viziona imagini despre acțiunea pe care a desfășurat-o acolo.

Am văzut […] că intervențiile singulare, campaniile de imagine sau diferite donații deseori eșuează în a transforma complet situația, în primul rând datorită faptului că nu doar un singur lucru trebuie să se schimbe. Sistemul trebuie schimbat.

Problema cea mai mare nu este reprezentată de infrastructură, contenția fizică, personalul, lipsa medicamentelor, a apei potabile sau a curentului electric. Toate acestea trebuie schimbate împreună.

Investiții izolate deseori produc rezultate izolate. Dar dacă investești în sisteme, poți obține rezultate sistemice. Iar prin investiții nu mă refer neaparat doar la bani. Mă refer la investiția de timp și atenție pentru a asculta atent și să nu sărim imediat cu soluții preconcepute.

 

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More