Review sistematic Cochrane: Alcoolicii anonimi, cea mai eficientă abordare pentru abstinența la alcool.

1 235

Alcoolicii Anonimi este o comunitate globală de căutători ai abstinenței, iar metoda în 12 pași utilizată de AA este cea mai eficientă cale către abstinența la alcool, conform unei recenzii Cochrane a literaturii de specialitate.

Această recenzie a inclus 35 de studii, însumând 10,080 de participanți din 5 țări diferite, iar autorul Keith Humphreys a subliniat faptul că a ales această unealtă de cercetare deoarece este standardul de aur în cercetarea medicală. Recenziile Cochrane sunt recunoscute pentru rigoarea lor științifică, înglobând și integrând toate studiile efectuate pentru o anumită intervenție terapeutică.

Concluzia studiului a fost următoarea: Alcoolicii Anonimi este mai eficientă în ce privește abstinența comparativ cu psihoterapia. Mai mult, majoritatea studiilor incluse în recenzie arată că participarea la aceste întâlniri au redus considerabil costurile de sănătate.

Alcoolicii Anonimi funcționează deoarece se bazează pe interacțiunea socială. Membrii își oferă sprijinul emoțional unii altora și dau sfaturi practice referitoare la abstinență.

Dacă vrei să îți schimbi comportamentul, găsește persoane care încearcă să facă la fel.

Studiul a fost publicat în data de 11 Martie 2020 în Cochrane Database of Systematic Review.

Pentru mai multe informații despre cum poți accesa astfel de servicii în țara noastră, vizitează pagina asociației Alcoolicii Anonimi din România”.

Sursa: Alcoholics Anonymous most effective path to alcohol abstinence - Medical Xpress
1 Comentariu
  1. […] florid al delirului alcoolic îl face pe băutor să trăiască în mijlocul celor mai groaznice halucinaţii. De cele mai multe […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More