Sign in
Sign in
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Categorie de navigare
Psihoeducație
Ce sunt neurotransmitatorii si cum functioneaza ei?
Un neurotransmitator este o substanta chimica cu rol de mesager ce transporta, accelereaza si echilibreaza semnale transmise intre neuroni. Neurotransmitatorii au celule tinta asupra carora actioneaza, iar aceste celule pot fi la nivelul…
Când ar trebui să apelezi la un psiholog și cum te poate ajuta? [P]
A cere ajutor nu înseamnă a fi slab, indiferent că ești femeie sau bărbat. A te vulnerabiliza, a accepta că nu mai poți și că ai nevoie de ajutor, de cineva care să te ajute să vezi lucrurile dintr-o perspectivă diferită te va face să te…
Tulburarea de Stres Posttraumatic
Ce este tulburarea de stres post-traumatic?
In urma unei experiente traumatizante este normal sa te simti speriat, trist, anxios si chiar absent. De obicei, cu timpul aceste simptome se reduc si incepi sa te bucuri din nou de viata.…
De ce am atacuri de panică?
Majoritatea oamenilor care se lupta cu atacurile de panica isi doresc sa inteleaga care sunt cauzele din spatele acestor fenomene.
“De ce am atacuri de panică?”
Pentru a putea raspunde la aceasta intrebare o vom imparti in cateva…
Eu sunt o persoană, nu un diagnostic!
Sunt vecinul tau, bipolarul, care vorbeste mult si face scandal cand il apuca.Sunt schizofrenul, cersetorul care doarme pe strazi si scrie poezii de neinteles.Sunt prietena ta, depresiva care plange tot timpul si e mereu…
Schizofrenia – simptome
Schizofrenia, care literalmente semnifica “o scindare a mintii”, reprezinta din pacate una dintre cele mai severe boli ale psihicului si este inca un domeniu in care, desi exista o concentrare de forte privind cercetarea clinica dar si…
În cuplu: când unul dintre parteneri suferă de depresie…
Atunci cand apare depresia la unul dintre parteneri, cuplul insusi sufera schimbari majore si devine treptat afectat de aceasta boala. Asadar, depresia, desi este o boala a unuia dintre parteneri, trebuie privita si ca o boala care poate…
Cum se simte episodul maniacal?
Aceasta este intrebarea pe care am adresat-o persoanelor diagnosticate cu tulburare afectiva bipolara.
Iată câteva dintre răspunsurile lor:“Imagineaza-ti ca esti la metrou intr-o ora de varf. Aglomeratia e maxima. Zgomot continuu.…
Respirația – inamicul anxietății
Ti s-a pus de curand diagnosticul de tulburare de anxietate? Sau este in viata ta cineva drag care sufera din cauza ei?Esti tu o fire care mai tot timpul se ingrjoreaza, iar in ultima vreme simti cum anxietatea pare sa te controleze si sa…
Psihoza
Ce este psihoza
Cuvantul “psihoza” este folosit pentru a descrie tulburarile care afecteaza psihicul in momentul in care are loc o pierdere a contactului cu realitatea.Psihoza este asociata cu o serie de simptome: idei sau convingeri…
Cum depășim anxietatea?
Depasirea momentelor de anxietate pare a fi asemenea escaladrii unui munte imens. Avem impresia ca niciodata nu vom reusi sa ajungem sus ca sa admiram relaxati privelistea.Ce trebuie sa stii este ca starile anxioase apar atunci cand…
Cele 8 lucruri pe care oamenii fericiți le fac altfel
1. Exprimă recunoștiință
Doar atunci cand esti constient de ceea ce ai si ti-ai dezvoltat capacitatea de a aprecia tot ce e bun in viata ta, incepi sa deschizi noi canale catre ceea ce iti doresti mai departe. Daca nu suntem fericiti…
Mâncare, plăcere, dependenţă
E atât de firesc, necesar ca să manânci! Şi de mirare cum un lucru indispensabil pentru viaţă poate deveni o sursă de boală şi suferinţă, uneori chiar de moarte.
Cum se poate transforma mâncarea din ceva benefic în ceva periculos
Cum aşa?…
Vreau să merg la psihiatru, cum procedez?
M-am gandit si am decis sa scriu acest post intrucat am observat ca exista foarte multi oameni care duc pe picioare nenumarate suferinte sau tulburari psihice si care atunci cand i-am intrebat de ce nu se adreseaza unui psihiatru mi-au…