Sign in
Sign in
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Categorie de navigare
Noutăți
Ortorexia nervoasă – diferența între un stil de viață sănătos și o problemă de sănătate…
Introducere
Consumatorii sunt din ce în ce mai conștienți de proprietățile nutriționale ale meselor lor zilnice și, de asemenea, sunt din ce în ce mai interesați să obțină alimente care sunt recunoscute în general ca fiind "sigure"(1).…
Cititul cu voce tare poate crește reziliența unui copil la școală, arată un studiu
Pe măsură ce copiii intră din nou într-un nou an școlar, familiile sunt încurajate să le citească copiilor acasă, întrucât un nou studiu realizat de Universitatea din Australia de Sud arată că cititul cu voce tare poate tripla rezistența…
Tinerii adulți cu afecțiuni psihice grave sunt expuși riscului de boli de inimă
Un nou studiu constată că persoanele cu afecțiuni mentale grave au un risc ridicat de boli cardiovasculare pe parcursul vieții adulte.
Boala cardiovasculară este principala cauză de deces pentru persoanele cu tulburări mintale grave.…
Orice Cantitate de Alcool Afectează Sănătatea Creierului
Unul dintre cele mai ample studii privind alcoolul și efectele asupra creierului, ce a inclus 25.378 de paticipanți (cu vârsta 54.9±7.4 ani), a demonstrat faptul că orice cantitate de alcool ingerată este corelată cu afectarea sănătății…
Terapia depresiei la pacienţii oncologici – Dr. Octavian Vasiliu
Tulburările depresive sunt frecvent întâlnite în cazul pacienților diagnosticați cu afecțiuni oncologice, dar din cauza suprapunerii simptomatologiei afective peste semnele somatice ale bolii de bază, precum şi din cauza interferenţelor…
Ce este biblioterapia și cum se folosește în psihiatrie?
Biblioterapia (terapia prin citit) este o intervenție sistematică ce folosește materiale bibliografice atent selecționate pentru a ajuta persoanele să gestioneze mai bine stresul și problemele personale. O recenzie a studiilor desfășurate…
Microbii intestinali: Cheia către un somn normal
Odată cu venirea sărbătorilor de toamnă și de iarnă, mulți se vor gândi la relația dintre mâncare și somn. Cercetătorii conduși de profesorul Masashi Yanagisawa de la Universitatea Tsukuba din Japonia speră că pot atrage atenția oamenilor…
[Recenzie] În abis. Însemnările unui neuropsihiatru despre tulburările minții – Anthony David
Mintea umană este o structură extrem de complexă, iar înțelegerea ei completă este foarte dificilă, cu toate că există numeroase încercări în acest sens. Totuși, specialiștii din domeniul psihiatriei realizează constant cercetări și analize…
Eurostat: 8 din 10 cazuri de suicid din UE sunt bărbați
Aproximativ 48.700 de persoane din Uniunea Europeană (UE) s-au sinucis în 2016, ceea ce reprezintă 1% din totalul deceselor raportate în acel an, a transmis joi Eurostat. Aproape 8 din 10 sinucideri (77%) au fost în rândul bărbaților. Rata…
COVID-19 in cazul pacientilor cu schizofrenie
Pandemia COVID-19 poate reprezenta un factor agravant pentru cei cu schizofrenie sau cu diferite alte forme de tulburari mintale. Situatia actuala poate induce panica, poate agrava simptomele si poate face mai dificila confruntarea cu…
Pandemia COVID-19 si riscul de suicid
Modul in care pandemia COVID-19 va afecta ratele de suicid pe termen lung este inca necunoscut, dar sunt foarte multi specialisti ce incearca sa prevada acest lucru si sa ia masuri pentru a atenua impactul negativ al pandemiei. Este…
Pandemia COVID-19 in cazul copiilor cu autism
Pandemia COVID-19 are efecte puternice din toate punctele de vedere. Spre exemplu, pandemia produsa de noul tip de coronavirus tine adultii si copiii in case si vine la pachet cu reguli de izolare sociala pentru a ajuta la stoparea…
L-metilfolat în tratamentul depresiei
L-metilfolatul, forma bioactivă a folatului (vitamina B9), este una dintre cele 13 vitamine esențiale pentru funcționarea organismului. Această formă este singura care poate trece bariera hemato-encefalică (adică poate ajunge în circulația…
Sfaturi simple de gestionare a anxietății legate de COVID-19
Pandemii precum cea actuala, cu coronavirus (Covid-19), pot fi infricosatoare si ne pot afecta emotional. De aceea, este important sa ramanem informati, dar exista si alte lucruri pe care le putem face pentru a ne mentine starea de bine in…