Psihiatrie Online
afectiuni, cercetare, tratament, opinii

Locuri de muncă

Posturi medici psihiatri pentru adulți/copii și adolescenți în Suedia

Psihiatrie adulți – Spitalul din Sundsvall, Regiunea Västernorrland

Cerinte academice

Atestat de Medic Specialist in Psihiatrie eliberat de o tara din UE sau experienta de lucru de minim trei ani in domeniul psihiatriei in orice tara din UE (impreuna cu diploma ce atesta drepturile medicale).

Experienta ceruta

Nu este nevoie de experienta de lucru. Medicii specialisti proaspat absolventi sunt de asemenea bineveniti.

Locatia

Sundsvall

Data de incepere

La intelegere cu angajatul.

Descrierea posturilor si a departamentelor

 1. Departamentul 51 (ingrijire permanenta) din Sundsvall

Aici puteti lucra ca medic specialist psihiatru in timpul zilei, intr-o unitate spitaliceasca cu 10 paturi pentru pacienti. Misiunea principala a departamentului este asigurarea terapiei intensive psihiatrice, precum si ingrijiri psihiatrice generale. O mare parte din actul medical consta in terapia obligatorie psihiatrica si management-ul psihozelor. In pozitia de medic specialist, medicul face vizite zilnice impreuna cu un asistent medical sau alt personal auxiliar. Exista si medici auxiliari ce fac parte din acest departament. Punem accent asupra abilitatilor de supraveghere si de sustinere a colegilor din departament din pozitia de medic de garda sau medicul principal din departament.

Postul implica un loc de munca full-time, cu un program de lucru de 5 zile si un total de 40 de ore de munca pe saptamana, 8:00-17:00, cu o pauza zilnica de pranz de 60 de minute (pauza neplatita). In plus fata de munca din departamentul de psihiatrie, este necesara efectuarea de garzi. Linia de garda psihiatrica este acoperita in fiecare zi a saptamanii de catre medicii specialisti in intervalul 16:30-8:00. In zilele de weekend, garda este acoperita de vineri 16:30 pana luni 8:00. Fiecare medic va efectua un interval de garda, 16:30-8:00 in timpul saptamanii, respectiv ture de 12h sau 24h sambata si duminica 08:00-20:00/20:00-08:00/08:00-08:00. Frecventa garzilor poate varia, dar de regula implica 1-2 garzi pe saptamana.

 1. Departamentul 50, ingrijire permanenta/clinica pentru psihoze din Sundsvall

Aici puteti lucra ca medic specialist psihiatru in timpul zilei, intr-o unitate spitaliceasca cu 13 paturi pentru pacienti. Misiunea principala a departamentului o reprezinta patologiile psihotice, precum si patologiile psihiatrice generale si terapia obligatorie. In pozitia de medic specialist, medicul face vizite zilnice impreuna cu un asistent medical sau alt personal auxiliar. Exista si medici auxiliari ce fac parte din acest departament. Centrul de ingrijire permanenta si clinica pentru psihoze lucreaza strans impreuna si fac parte din aceeasi unitate. Acest lucru inseamna ca medicul are responsabilitati diverse, inclusiv munca de receptie cu vizite programate. Postul implica atat urmarirea pacientilor deja diagnosticati, cat si management-ul medical al pacientilor noi. Punem accent asupra abilitatilor de supraveghere  si de sustinere a colegilor din departament din pozitia de medic de garda sau medic principal din departament.

Postul implica un loc de munca full-time, cu un program de lucru de 5 zile si un total de 40 de ore de munca pe saptamana, 8:00-17:00, cu o pauza zilnica de pranz de 60 de minute (pauza neplatita). In plus fata de munca din departamentul de psihiatrie, este necesara efectuarea de garzi. Linia de garda psihiatrica este acoperita in fiecare zi a saptamanii de catre medicii specialisti in intervalul 16:30-8:00. In zilele de weekend, garda este acoperita de vineri 16:30 pana luni 8:00. Fiecare medic va efectua un interval de garda, 16:30-8:00 in timpul saptamanii, respectiv ture de 12h sau 24h sambata si duminica 08:00-20:00/20:00-08:00/08:00-08:00. Frecventa garzilor poate varia, dar de regula implica 1-2 garzi pe saptamana.

 1. Clinica de psihiatrie generala din Sundsvall, Härnösand, Kramforssi Sollefteå

Aici puteti lucra ca medic specialist psihiatru in timpul zilei, 8:00-17:00 intr-o unitate cu vizite si consulturi programate. Clinicile mentionate mai sus se ocupa de patologii psihiatrice precum tulburarea de anxietate, depresie, tulburarile de personalitate, psihoza si comorbiditatile acesteia, etc. Medicii specialisti participa sau chiar organizeaza sedinte ale echipei medicale si lucreaza impreuna cu alti medici/personal auxiliar intr-o echipa multidisciplinara. Receptiile au si un compartiment de urgente unde medicii specialisti vor vedea pacientii cu patologii acute si vor evalua necesitatea unei internari in unitatea psihiatrica, consultul intr-o alta unitate si/sau efectuarea unui certificat medical. Daca lucrati in Sundsvall sau Härnösand, garzile sunt incluse in responsabilitati. Punem accent asupra abilitatilor de supraveghere  si de sustinere a colegilor din departament din pozitia de medic de garda sau de la receptie.

Postul implica un loc de munca full-time cu un program de 5 zile lucratoare si un total de 40 de ore de lucru pe saptamane, 8:00-17:00, cu o pauza zilnica de prnaz de 60 de minute (pauza neplatita). In plus fata de lucrul in departamentul de psihiatrie din clinica, este necesara efectuarea de garzi. Linia de garda este acoperita in toate zilele saptamanii de catre medicii specialisti in intervalul 16:30-8:00. In zilele de weekend, garda este acoperita de vineri 16:30 pana luni 8:00. La clinica de psihiatrie din Västernorrland, fiecare medic va efectua un interval de garda, 16:30-8:00 in timpul saptamanii, respectiv ture de 12h sau 24h sambata si duminica 08:00-20:00/20:00-08:00/08:00-08:00. Frecventa garzilor poate varia, dar de regula implica 1-2 garzi pe saptamana.

Salarizare

Salariul se stabileste prin intelegere de ambele parti. Salariul mediu pentru medicii psihiatrii in Suedia este 80-88.000 SEK (7000 euro). Totusi, in timpul perioadei introductive si pana ce nu veti putea lucra independent si nu veti avea abilitati lingvistice solide, salariul temporar va fi mai mic. In primele 6 luni salariul estimat este de 40-45.000, dupa care medicii specialisti vor primi 65-70.000 SEK, suma ce va creste gradual catre 85.000-90.000 SEK.

Despre psihiatrie in Suedia

Psihiatria este responsabila de oferirea diagnosticelor de buna calitate si a tratamentelor eficiente pentru patologiile psihiatrice. Acest lucru se intampla prin utilizarea metodelor ce urmeaza stiinta dovedita prin fapte. Abordul fata de un pacient psihiatric trebuie sa fie caracterizat prin respect, profesionalism si un simt etic inalt. Populatia tinta de pacienti a clinicilor de psihiatrie cuprinde pacienti cu varsta de 18 ani sau mai mult, cu patologii psihiatrice de diverse stadii, ce necesita expertiza unui medic specialist. Clinia trebuie sa ofere ingrijiri psihiatrice de specialitate si tratament conform HSL (Actul Medical si al Sanatatii).

Populatia de pacienti

Serviciile de psihiatrie se ocupa de pacienti ce provin din Regiunea Västernorrland, ce cuprinde sapte municipii: Örnsköldsvik, Sollefteå, Kramfors, Härnösand, Timrå, Sundsvall si Ånge. Un total de aproximativ 197,000 de locuitori, cu varsta de 18 ani sau mai mult, pot beneficia de serviciile psihiatrice disponibile. Ingrijirea permanenta a pacientilor in unitate este disponibila in Sundsvall, in timp ce ingrijirile fara internare sunt disponibile in cinci locatii: Sundsvall, Härnösand, Kramfors, Sollefteå and Örnsköldsvik.

SPOT

SPOT sau Echipa de Ingrijiri Psihiatrice Specializate este noua resursa de psihiatrie pentru adulti ce ofera ingrijiri psihiatrice specializate acasa, fiind o alternativa la ingrijirile permanente din spital. SPOT este o metoda complementara de tratament si ingrijire a pacientilor.

Despre spital

Spitalul Regional Sundsvall este unul dintre cele 3 spitale din Regiunea Västernorrland. Spitalul opereaza in principiu in Sundsvall, dar si in Härnösand, sub aceeasi conducere. Spitalul coopereaza cu alte unitati de ingrijire din regiune precum Spitalul Universitar din Umeå, Västerbotten.

Despre oras

https://visitsweden.com/where-to-go/northern-sweden/medelpad/sundsvall/

Servicii oferite de catre angajator si Mediflexible

 • In timpul vizitei personale ce face parte din procesul de interviu, costurile transportului si de cazare sunt acoperite de catre Mediflexible
 • Curs de limba Suedeza gratuit, asigurat timp de 6-7 luni, si suport financiar in timpul perioadei de curs (suma este un subiect pentru negociere si intelegere din ambele parti)
 • Curs de limba Suedeza gratuit pentru membrii familiei (partener si copii scolari) pana la un nivel de baza, sau curs intensiv pentru partenerii ce fac parte si ei din personalul medical
 • Suport in aplicarea pentru licenta Suedeza de practica medicala, supravegherea procesului
 • Cursuri sociale si legale suedeze gratuite, pana la 40 de ore
 • Suport logistic si integrativ (suport in inregistrarea la serviciul de taxe, deschiderea unui cont bancar, etc)
 • Suport in gasirea unei scoli/gradinite potrivite pentru copii
 • Suport in gasirea unui apartament si in procesul de mutare

Alte beneficii

In aceasta regiune din Suedia, medicii angajati pot avea si alte beneficii. Acestea sunt beneficii obtinute in functie de resurse, astfel ca va fi evaluata individual necesitatea oferirii acestor beneficii.

Pentru a facilita procesul de mutare dintr-o alta locatie, o bursa de relocare rezonabila poate fi oferita. Regiunea asigura costurile percepute de firma de mutari, avand insa dreptul sa aleaga intre 2-3 astfel de companii

Grant-urile de inceput pot fi de asemenea accesate pana la 40,000 SEK (excluzand contributiile de securitate sociala).  Grant-ul este platit in 4 rate intr-o perioada de maxim 2 ani. Obligatiunea de plata va fi contractata in eventualitatea ca perioada de angajare stabilita anterior nu va fi completata.

Documente necesare pentru aplicare

 • CV Profesional in limba engleza in care enumerati experientele medicale (numarul de interventii chirurgicale/examinari efectuate, cu notarea diferentelor dintre perioada pre- si post-specializare)
 • Licenta de practica medicala in varianta scanata, din tara natala, tradusa in limba engleza (nu este nevoie de limbaj oficial)
 • Atestatul de medic si atestatul de medic specialist in varianta scanata, traduse in limba engleza (nu este nevoie de limbaj oficial)
 • Datele de contact a doua persoane vorbitoare de limba engleza ce pot fi contactate telefonic

Persoanele interesate pot să trimită un mesaj cu datele de contact la office@psihiatrie.org. 

Post psihiatru adulți în centrul de zi al Spitalului Skaraborg, Västra Götaland

Puteti luca in una dintre departamentele de psihiatrie din:

 • Skövde
 • Mariestad
 • Lidköping
 • Falköping.

Cerinte pendru educatie

Atestat de Medic Specialist in Psihiatrie

Descrierea posturilor si departamentelor

Postul implica un loc de munca full-time intr-o unitate psihiatrica fara paturi de internare pentru pacienti, de tip ambulator. Postul implica si acoperirea liniei de garda psihiatrica aproximativ o noapte la fiecare 2 saptamani si o zi de weekend la fiecare doua luni. Programul de lucru consta in 40 de ore lucrate pe saptamana, de luni pana vineri, 08:00-17:00.

Ingrijirea pacientilor include preluarea, investigarea si tratamentul pacientilor adulti cu patologii psihiatrice, oferind ingrijiri specializate. Patologiile frecvent diagnosticate includ sindroamele afective, patologiile psihotice, addictiile severe, tulburarile de personalitate sau tulburarile neuropsihiatrice. Ar putea exista si oportunitatea de cercetare medicala, insa oportunitatea de imbunatatire a practicii clinice este prioritara.

Salarizarea personalului medical cu licenta Suedeza

Salariul individual se stabileste pe baza experientei personale si a competentelor medicale. Salarizarea este de altfel impartita in 4 nivele:

 • Odata cu atingerea niveluli lingvistic B2, medicul specialist psihiatru incepe lucrul efectiv in departamentul de psihiatrie, fiind o perioada introductiva de medic in rol auxiliar. In acest nivel, medicul beneficiaza de 50% cursuri lingvistice si 50% introducere in practica clinica, pana la obtinerea nivelului C1. La nivelul C1, licenta suedeza este obtinuta. In aceasta prima perioada salariul este de 44.000 Sek/luna.
 • In perioada de asteptare pentru obtinerea licentei suedeze de practica medicala, salariul este de 49.000 SEK.
 • Salariul obtinut de un medic specialist cu licenta suedeza este de aproximativ 65.000 SEK. Medicii primari experimentati vor beneficia de salarii mai mari de pana la 72.000-75.000 SEK.
 • Salariul va fi crescut progresiv pana la 85-90.000 SEK.

Data de incepere

La intelegere cu angajatul (dupa completarea cursului de limba Suedeza pana la nivel B2)

Descrierea organizatiei angajatoare

Spitalul Skaraborg detine unitati spitalicesti angajatoare in cateva locatii din Skaraborg, incluzand Falköping, Lidköping, Mariestad si Skövde. Oferim ingrijiri medicale specializate in aproximativ 30 de specializari si lucram impreuna, in echipe multidisciplinare, pentru a asigura starea de sanatate a pacientilor nostri, asigurand o ingrijire constanta si sigura.

Clinica de Psihiatrie pentru Adulti implica ingrijiri permanente si serviciul de internare a pacientilor, cu o unitate de urgenta de 24h in  Falköping, precum si servicii de ingrijire medicala in stil ambulator, fara internarea pacientilor, in Falköping, Skövde, Lidköping si Mariestad. Unitatea de internari contine 4 compartimente cu un total de 58 de paturi, precum si 24 de locuri in psihiatria criminalistica. Spitalul din Falköping dispune de o echipa medicala intermediara specializata in psihoze si addictii, care colaboreaza cu cele 4 clinici ambulator si cu clinica de internare.

In urmatorii cativa ani, unitatea de internari si departamentul de urgenta vor fi mutate complet in structuri noi ale spitalului din Skövde. In clinicile cu servicii de tip ambulator, lucram in echipe interprofesionale in functie de diagnosticul pacientului.

Despre Skaraborg

Este o regiune frumoasa localizata intre Lacul Vänern si Lacul Vättern, cu legaturi bune atat catre Gothenburg (1 ora via tren) cat si catre Stockholm (2 ore via tren).

Despre programul PLUS

Programul introductiv PLUS se aplica medicilor instruiti in tari ale UE, dar inafara Suediei. Programul contine informatii despre limba Suedeza pana la nivel B2 si despre conditiile de angajare in Regiunea Västra Götaland. Licenta medicala Suedeza nu este o cerinta obligatorie. Scopul PLUS este de a familiariza potentialii angajati (medici specialisti instruiti in alte tari) cu sistemul de sanatate suedez.  Obiectivul acestui program este ca participantii sa dobandeasca abilitati lingvistice bune, o buna intelegere a aspectelor ce tin de patologiile si tratamentele psihiatrice, precum si de a se familiariza cu regulile existente in sistemul de sanatate suedez. Aceste lucruri contibuie la siguranta participantului si astfel siguranta viitorilor pacienti.

Programul de educatie include:

 • Continuarea cursului de limba Suedeza si aprofundarea cunostiintelor culturale si a abilitatilor de comunicare pana la nivel C1
 • Cursuri si seminarii: subiecte legate de abordarea profesionala in Suedia, colaborarea interprofesionala, legi si reglementari nationale, notiuni de etica, documente, asigurarea de sanatate, patologii psihiatrice si altele
 • Supraveghere colectiva in grupuri mici, cu impartasirea experientelor personale si a cunostiintelor teoretice individuale, sub indrumarea medicilor experimentati

Servicii oferite de catre angajator si Mediflexible

 • In timpul vizitei personale ce face parte din procesul de interviu, costurile transportului si de cazare sunt acoperite de catre Mediflexible
 • Curs de limba Suedeza gratuit, asigurat timp de pana la 5 luni si suport financiar in timpul perioadei de curs (suma este un subiect pentru negociere si intelegere din ambele parti)
 • Suport in aplicarea pentru licenta Suedeza de practica medicala, supravegherea procesului
 • Suport in gasirea unei scoli/gradinite potrivite pentru copii
 • Suport in gasirea unui apartament si in procesul de mutare

Documente necesare pentru aplicare

 • CV Profesional in limba engleza in care enumerati experientele medicale (numarul de interventii chirurgicale/examinari efectuate, cu notarea diferentelor dintre perioada pre- si post-specializare)
 • Scrisoare de intentie
 • Atestatul de medic si atestatul de medic specialist in varianta scanata, traduse in limba engleza (nu este nevoie de limbaj oficial)

Post psihiatrie pediatrică în Nässjö, regiunea Jönkpöing

Clinica de Psihiatrie pentru Adolescenti si Copii, Nässjö, Regiunea Jönkpöing

Cerinte pentru educatie

Atestat de Medic Specialist in Psihiatrie Pediatrica si pentru adolescenti, obtinut intr-o tara din URE

Experienta necesara

Postul include management-ul si tratamentul tuturor patologiilor psihiatrice pediatrice.

Este necesara abilitatea de a lucra in echipa

Abilitati necesare pentru angajare

Abilitatile medicale psihoterapeutice sunt obligatorii. Calitatile personale pe care le cautam pentru acest post includ:

 • Abordarea structurala sistematizata
 • Toleranta la stres
 • Abilitati sociale puternice

Linia de garda psihiatrica

Este necesara abilitatea de a acoperi linia de garda psihiatrica de acasa: medicul este chemat de acasa in serile de garda, daca este necesar. In timpul zilelor sau noptilor de garda, medicul are responsabilitatea de ingrijire in regim de urgenta pentru pacientii internati in clinica de psihiatrie pediatrica.

Alte cerinte

Permisul de conducere categoria B si experienta in IT constituie avantaje.

Salarizarea personalului medical cu licenta Suedeza

Veti incepe in postul de angajat ca medic auxiliar, cu un salariu de 55.000 SEK pe luna, timp de 6 luni conform contractului prestabilit. In aceasta perioada, veti putea sa va imbunatatiti abilitatile lingvistice si sa incheiati perioada introductiva la Clinica de psihiatrie pediatrica. Cursurile de limba suedeza sunt oferite gratuit in aceasta perioada, doua zile pe saptamana timp de 12 saptamani.

Cand licenta de practica Suedeza este obtinuta si aprobata de catre Ministerul National al Sanatatii, angajamentul va fi modificat la un contract permanent si salariul se va modifica la intelegere cu medicul angajat. Salariul mediu este de 65-70.000 SEK pe luna pentru medicii tineri specialisti. Salariul creste progresiv cu experienta de munca personala, pana la 80-90.000 SEK.

Data de incepere

La intelegere cu angajatul

Descrierea clinicii

Clinica ofera ingrijiri psihiatrice pentru copii si adolescenti cu varsta cuprinsa intre 0 si 17 ani. Exista o unitate cu serviciu de internare si departament de urgenta, o unitate specializata pentru anorexie cu ingrijiri zilnice si o unitate de tip ambulator cu 3 compartimente in Jönköping. Locatia angajatului este in principal in Nässjö, insa postul se poate elibera in orice alta locatie din tara. Clinica dispune de medici, psihologi, asistente, consultanti medicali, fiind in acest moment 19 angajati, dintre care 12 sunt medici specialisti.

Clinica din Nässjö ofera un loc de munca eficient si un mediu de lucru placut. Punem accent pe creearea unui mediu de lucru cu atitudini pozitive fata de colegi si fata de personalul auxiliar. Anagajatilor li se ofera constant noi oportunitati de dezvoltare a abilitatilor practice. Daca exista interes pentru cercetarea medicala, acesta va fi pus in aplicare. Pentru un bun inceput alaturi de noi, veti primi o introducere personalizata, bazata pe experienta personala.

Servicii oferite de angajator si de Mediflexible

 • In timpul vizitei personale ce face parte din procesul de interviu, costurile transportului si de cazare sunt acoperite de catre Mediflexible
 • Curs de limba Suedeza gratuit, asigurat timp de 6-7 luni, si suport financiar in timpul perioadei de curs (suma este un subiect pentru negociere si intelegere din ambele parti)
 • Curs de limba Suedeza gratuit pentru membrii familiei (partener si copii scolari) pana la un nivel de baza, sau curs intensiv pentru partenerii ce fac parte si ei din personalul medical
 • Suport in aplicarea pentru licenta Suedeza de practica medicala, supravegherea procesului
 • Cursuri sociale si legale suedeze gratuite, pana la 40 de ore
 • Suport logistic si integrativ (suport in inregistrarea la serviciul de taxe, deschiderea unui cont bancar, etc)
 • Suport in gasirea unei scoli/gradinite potrivite pentru copii
 • Suport in gasirea unui apartament si in procesul de mutare

Documente necesare pentru aplicare

 • CV Profesional in limba engleza in care enumerati experientele medicale (numarul de interventii chirurgicale/examinari efectuate, cu notarea diferentelor dintre perioada pre- si post-specializare)
 • Licenta de practica medicala in varianta scanata, din tara natala, tradusa in limba engleza (nu este nevoie de limbaj oficial)
 • Atestatul de medic si atestatul de medic specialist in varianta scanata, traduse in limba engleza (nu este nevoie de limbaj oficial)
 • Datele de contact a doua persoane vorbitoare de limba engleza ce pot fi contactate telefonic

Posturi pentru Psihiatri în Marea Britanie

Compania NES Healthcare caută rezidenți sau specialiști psihiatri pentru posturi de RMO/SHO (Resident Medical Officer) în spitale private de psihiatrie din Regatul Unit al Marii Britanii.

Durata minimă a contractului este de 1 an de zile, iar programul de lucru este de o săptămână lucrată, una pauză. Masă și cazare incluse pe toata durata gărzilor. În acest mod, rezidentul/specialistul trebuie să călătorească săptămânal în UK, dar poate să-și păstreze postul din România.

Salariul pornește de la £43,152 pe an.

Cerințe candidat:

 • minim 2 ani de experiență clinică după absolvirea facultății
 • cel puțin 1 an de experiență clinică într-un spital de psihiatrie.
 • licență de practică oferit de GMC (firma de recrutare vă va ajuta la depunerea actelor necesare)
 • Certificat ALS și EPALS (oferit, de asemenea, de compania NES Healthcare în procesul de pregătire).

To work in the UK you will need to hold full registration with the GMC, however the steps are quite simple:

Documents required:

 • Copy of Medical Degree
 • Copy of ECFMG certificate
 • Evidence of Internship
 • Certificate of Good Standing (translations of documents into English)
 • English Language Certificate*

*NES Healthcare may be able to issue an English Language Certificate in lieu of IELTS or OET for this

Pentru mai multe informații și modalități de înscriere:
– https://neshealthcare.co.uk/vacancies/specialist-positions
– recruitment@neshealthcare.co.uk
Vă rugăm să menționați pagina Psihiatrie Online în e-mail/înscriere.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More