Psihiatrie Online
afectiuni, cercetare, tratament, opinii

Lipsa unor nutrienți esențiali și expunerea prelungită la metale grele în sarcină prezic riscul de autism

Un nou studiu a identificat câțiva factori de mediu modificabili care ar putea avea un rol important în dezvoltarea autismului.

Analiza dinților a unui lot de 32 de gemeni arată că expunerea prelungită la plumb, o neurotoxină, împreună cu lipsa unor nutrienți esențiali precum Magneziul și Zincul corespund cu dezvoltarea tulburării de spectru autist și pot prezice severitatea lui.

Pentru că a fost un studiu făcut pe gemeni, datele arată că nu numai componenta genetică este importantă în autism, ci și factorii de mediu.

La copiii care au dezvoltat autism, niveluri mai ridicate de plumb au fost observate în timpul perioadei prenatale și în primele 5 luni post-natal. De asemenea, nivelurile de Zinc au fost scăzute în al treilea trimestru, iar Magneziul atât prenatal cât postnatal a fost în concentrație scăzută.

Este esențial să reținem că avem de parcurs un drum lung până ca aceste rezultate să ajute familiile și copiii cu autism. Mai multe studii sunt necesare pentru a înțelege interacțiunea între nutrienți, toxine de mediu și gene în dezvoltarea autismului

Studiul a fost finanțat de Fundația Beatrice și Samuel Seaver, Institutul Național de Științe ale Mediului, Consiliul Suedez de Cercetare, Uniunea Europeană și multe alte fundații din Suedia. Autorii nu au declarat nicio afiliere financiară cu aceste instituții.

 

Sursa: Fetal and postnatal metal dysregulation in autism
Prin intermediul Medscape

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More