Psihiatrie Online
afectiuni, cercetare, tratament, opinii

Cele 8 lucruri pe care oamenii fericiți le fac altfel

1. Exprimă recunoștiință

Doar atunci cand esti constient de ceea ce ai si ti-ai dezvoltat capacitatea de a aprecia tot ce e bun in viata ta, incepi sa deschizi noi canale catre ceea ce iti doresti mai departe. Daca nu suntem fericiti pentru tot ceea ce avem deja, ne va fi aproape imposibil sa fim vreodata.

Exercitiu pentru tine: fa-ti un carnetel special pentru a scrie el in fiecare seara 3 lucruri pentru care esti recunoscator in ziua respectiva. Fa acest lucru cel putin 3 saptamani si observa tu singur schimbarile pozitive asupra starii tale de spirit.

2. Răspândesc și cultiva optimismul

Oamenii care gandesc optimist vad oportunitati acolo unde pesimistii spun ca se afla obstacole sau rea-vointa. Oamenii optimisti vad potentialul si esenta buna din fiecare om. Ei gasesc fericire orientandu-se catre a-i ajuta pe ceilalti.

3. Nu se compară cu ceilalți

Nimic nu ne pune mai multe bete-n roate ca felul in care am fost invatati inca de mici sa ne comparam cu altii. Asa se naste sentimentul de inferioritate si lupta eterna pe care o ducem pentru “a fi mai buni, mai frumosi, mai bine imbracati, mai atractivi, mai slabi s.a.m.d. decat X sau Y”. Aceasta lupta nu face altceva decat sa ne indeparteze de lume. Principala consecinta este pierderea capacitatii de a ne bucura si de a simti placere.

4. Practică spiritualitatea

A practica spiritualitatea sau religia ne pune in contact cu ceea ce este mai presus decat noi, aratandu-ne ca viata este mai mult decat micro-universul fiecaruia. Spiritualitatea stabileste o legatura invizibila intre oameni si univers.

5. Dezvoltă strategii de coping

Este important sa te pui in diferite situatii sau sa iti analizezi reactiile pe care le ai in momentele dificile. Oamenii fericiti au strategii de coping adaptativ, care ii ajuta sa faca fata cu succes si situatiilor mai putin placute.

Exercitiu pentru tine: pune-te in diverse situatii, gandeste-te la cum ai reactiona la ele. Ce consecinte ar avea reactiile tale: asupra situatiei in sine, dar asupra celor implicati? Tu cum te-ai simti? Cum altfel ai putea sa reactionezi? Daca ai reactiona altfel, care ar fi consecintele?

6. Mențin puternice relații sociale

Cei mai fericiti oameni de pe pamant sunt cei care au relatii importante si pline de sens cu cei din jur.

Exercitiu pentru tine: ia o foaie de hartie si raspunde, analizandu-te cat mai in amanunt, la urmatoarele intrebari: Cum contribui tu in relatiile cu cei din jur? Care sunt valorile pe care le pui la baza relatiilor cu ceilalti?

7. Sunt dedicați 100% viselor lor

Oamenii fericiti sunt oamenii care si-au gasit chemarea si care si-au legat viata de un scop. Oamenii fericiti au viziune si se indreapta cu fiecare pas, in fiecare secunda spre implinirea telului lor.

8. Au grijă de corpul lor

A avea grija de propriul corp este crucial pentru a fi fericit. Oamenii fericiti nu-si otravesc nici mintea, nici corpul!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More