Psihiatrie Online
afectiuni, cercetare, tratament, opinii

4 factori cu rol important în progresia Bolii Alzheimer

În prezent nu există tratamente pentru a opri și/sau întârzia progresia Bolii Alzheimer. Terapiile curente ajută la ameliorarea simptomelor, dar nu rezolvă problema de bază.

O premiză fundamentală pentru un tratament eficient este diagnosticul precoce al Demenței din Boala Alzheimer.

Psychiatric Times publică o serie de diapozitive unde prezintă 4 factori pivotali în progresia bolii Alzheimer, factori de risc prevenibili, parțial prevenibili sau neprevenibili.

  1. Femeile șomere sau fără loc de muncă stabil au un declin al memoriei mai rapid comparat cu femeile care au o carieră antrenantă și stimulantă.
  2. Sexul feminin pare a avea un avantaj verbal considerabil care poate compensa eficient pentru tulburările de vorbire din stadiul incipient al Bolii Alzheimer.
  3. Femeile cu tulburare cognitivă ușoară au o distribuție a proteinei tau mai mare și mai densă, ceea ce sugerează că materia cerebrală feminină are o sensibilitate mai puternică pentru proteina tau anormală.
  4. 11 gene au fost descoperite ca factori de risc genetici pentru boala Alzheimer

Surse:

https://www.psychiatrictimes.com/alzheimer-disease/4-factors-play-pivotal-roles-alzheimer-disease-progression

https://www.psychiatrictimes.com/neuropsychiatry/infectious-burden-and-alzheimer-disease-there-link

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More