Psihiatrie Online
afectiuni, cercetare, tratament, opinii

10 octombrie: Ziua Mondială a Sănătății Mintale

În fiecare an, pe 10 octombrie, se sărbătorește Ziua Mondială a Sănătății Mintale, zi care are ca obiectiv creșterea gradului de conștientizare asupra problemelor de sănătate mintală din întrega lume. OMS susține că această zi este o oportunitate pentru toți profesioniștii angrenați în ameliorarea tulburărilor mentale să discute despre ce ar trebui făcut penru a face serviciile de sănătate mintală o realitate în întreaga lume.

Pentru 2017 s-a ales să se discute despre „Sănătatea mintală la locul de muncă”. Se scrie mult în ultima vreme despre burnout, sau sindromul de epuizare profesională. CMMB a prezentat luna trecută un studiu care arată că mai mult de jumătate din medicii bucureșteni suferă de stres profesional. În medie se lucrează 42,9 ore pe săptămână și se consultă în medie 18,2 pacienți pe zi. 30% dintre medici lucrează două joburi, iar 12% trei sau mai multe.

Tot luna trecută a apărut un articol în Viața Medicală scris de Dr. Octavian Sîrbu intitulat ”Arta de a te împrieteni cu timpul”. Recomand tuturor lecturarea acestui text, indiferent de orientarea profesională.

În afară de stres, ce alte probleme de sănătate mintală considerați că merită dezbătute și puse pe ordinea de zi în psihiatrie?

 

 

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More